Zouma kan det være

Kurt Zouma 2Chelsea slo Arsenal borte på søndag, og det føles som en ny blå vår. Det var mange som spilte godt på Chelsea i den kampen, men den som kanskje imponerte mest var Zouma.

Er det egentlig noen i verden i dag som kan vinne en hodeduell mot Zouma?

Neppe; – hans spenst, styrke og hurtighet er imponerende. Olivier Giroud på Arsenal var sjanseløs mot Zouma på søndag, og jeg kan ikke se noen spiss i Premier League, La Liga eller Serie A som løper raskere, hopper høyere og er sterkere i taklingene.

Kurt Happy Zouma heter han, er 21 år og fra Lyon i Frankrike. Happy er jo et svært godt mellomnavn å ha i en uke etter at Chelsea har slått Arsenal på The Emirates. Når vi ser at Zouma er den på Chelsea som må gå opp i en hodeduell for Chelsea i en kamp, så får vi blå også akkurat den følelsen som hans mellomnavn betyr.

Kurt Zouma

Det er lett å glemme hvilken enorm treningsinnsats som ligger bak det å kunne bli en slik atlet som Zouma. Mange tror at det hovedsakelig ligger et naturlig talent bak dette, men talent er en liten del av det, og det ligger tusenvis av timer med målbevisst trening og slit bak.

Det er fredag i uken etter at Chelsea har slått Arsenal borte. Det er derfor litt deilig å nyte at det nå ser ut til å ha snudd for vårt lag, og det er også tid for oss å la oss imponere over at Chelsea har fått frem en midtstoppertype som Zouma. Etter overgangen fra Saint-Étienne i januar 2014, ble han straks lånt ut tilbake til gamleklubben for resten av den sesongen. Han debuterte for Chelsea i september 2014 mot Bolton i Ligacupen, og han gjorde et godt inntrykk allerede da.

Nå er Kurt Happy Zouma imidlertid i verdensklassen.

Siden Zouma ikke spiller i Liverpool, er han jo ikke interessant for det kommersielle mediebilde, og han blir derfor neppe omtalt i det nye fotballmagasinet til Dagbladet – FourFourTwo. Det er utrolig at Dagbladet igjen prøver seg på det gamle magasinkonseptet. Er det ikke nok lesestoff allerede om Kenny Dalglish, Steven Gerrard og Jürgen Klopp kan man lure på.

Jeg var tilstede på lanseringen til Dagbladet av deres nye magasin på onsdag, og tilstede var også profilene Jan Åge Fjørtoft og Ove Rösler. De to fortalte morsomme historier fra sine lange karrierer, og det var en fornøyelse å høre på. Det er jo helt utrolig at de begge har en så kjedelig fremstilling i mediebilde.

På søndag er det FA-Cupkamp for Chelsea mot MK Dons på Stadium:mk.

Gary Cahill

FA-Cupen blir viktig for Chelsea denne sesongen, og vi må regne med et toppet lag til den kampen. Sannsynligvis er tiden inne for at Gary Cahill kommer inn på laget igjen. Så lite spilletid som det er blitt på en så god stopper som ham i det siste, så må dette være kampen å spille for Cahill igjen. Noen rykter sier at Cary Cahill er på veg ut av Chelsea, men det er vel ikke akkurat nå et riktig valg for klubben, å selge en slik innsatsfull, lojal og sterk forsvarsspiller som ham.

Denne uken ble Ramires solgt til den kinesiske klubben Jiangsu. Vi bøyer oss i støvet for Ramires, og takker ham for en fantastisk flott blå innsats gjennom mange år. Ingen av oss blå vil noen gang glemme hans mål mot Barcelona i semifinalen i Champions League i 2012.

Siden ryktene sier at Chelsea vil signere en amerikansk forsvarsspiller før utgangen av denne måneden, har jeg en amerikansk øl i dag. Det er en Manor Hill IPA.

Manor Hill IPA

Ha en fornøyelig helg; med et godt blått avansement i FA-Cupen på søndag.

Eirik

PS! Slik rett før helga, husk at det ikke alltid er utseende som teller:

Utseende