Eventyret Carefree

Jeg har enda noen eksemplarer igjen av min bok Carefree om Chelsea – fotballklubben, fansen og bydelen fra 2013. Disse selges nå til en litt redusert pris (Kr. 139,- inkl. frakt) her på bloggen min Ossie´s corner.

Du kan kjøpe den her, og du kan nå også bruke VIPPS (Tlf. 91542475 – husk å oppgi din adresse).

Da er det solgt 1.000 eksemplarer av boka.

Jeg er i gang med et nytt bokprosjekt, og det blir derfor ikke trykket opp et nytt opplag.

Supporterklubben – Chelsea Supporters Norway – får så mange eksemplarer de vil ha av de resterende gratis. Dette får de som en gave fra meg som en takk for at jeg for snart 20 år siden fikk begynne så skrive for dem, og ikke minst for den støtten de har gitt dette bokprosjektet.

Akkurat nå gir CSN et eksemplar av boka til 10 medlemmer. De trekker blant alle som betaler hoved-medlemskap (250 kr) mellom nå og 14 oktober. Vinnerne vil da få tilsendt boka gratis sammen med medlemspakka.

Jeg er evig takknemlig til alle dere som har kjøpt boka.

Det hele har vært som et eventyr for meg.

Jeg tok kontakt med noen forlag om min ide, men forstod raskt at en fotballbok om en engelsk klubb kun måtte handle om Liverpool for dem. De kunne vurdere ei bok om Chelsea også, men da måtte jeg som forfatter helst ha vært gjest hos Lindmo eller Skavlan på TV først.

Slik er hverdagen for forlagene, dessverre – men jeg ga meg ikke, og tok på meg hele forlagsvirksomheten i tillegg. En stor sum penger brukte jeg på bokprosjektet, og jeg var jo godt forberedt på at jeg ikke skulle få noe av dette tilbake.

Stor er derfor gleden over at jeg fikk tilbake de pengene som jeg hadde brukt (og vel så det). Rik på penger ble jeg ikke, men for en opplevelse, for et eventyr, det hele ble.

Boka har for tiden en hedersplass blant fotballbøkene på Skedsmo Bibliotek.

Jeg er stolt over alle de fine tilbakemeldingene, de fine kommentarene og likes som boka har fått. Jeg er stolt over at jeg har greid å skildre så godt fra supporter-miljøet vårt, og at jeg har greid å skrive om fotballklubben vi alle elsker på en måte som har gjort at noen av dere som ellers ikke leser så mange bøker, også har hatt stor glede av den.

CSN søker for tiden etter skribenter både til sin hjemmeside og til sitt medlemsblad.

Jeg kan anbefale alle som vurderer den muligheten om å søke. Du er god nok, og du kan få en fantastisk utviklende hobby ved å skrive om den fotballklubben du er så glad i.

Hver og en av de positive tilbakemeldingene Carefree har fått, har jeg trykket til mitt hjerte.

Her er en av dem fra CSN-skribent og CSN Podcast-deltager Knut Einar Mjåvatn på Facebook påsken 2018:

«Hva enn du har lest i påsken, så vet jeg at jeg ikke har gjort noe dårligere valg med å endelig somle meg til å lese Eirik Havdahl sin fantastiske bok Carefree!

Boka er informativ, både på aktualiteter og historie. For meg er nok uansett det selvopplevde, det man kan relatere seg til, det som gjør boka til pensum for norske Chelsea-fans! Carefree er fylt med glimrende skildringer av alle former for overtro, ritualer, gode kampminner (både på stadion og pub), og viktigst av alt det enormt trivelige brorskapet man kjenner på når man er sammen med andre fans!

Jeg skammer meg over at det har tatt meg så lang tid å få lest Carefree, men sitter igjen med et bredt glis etter å først har gjort det. Det eneste negative jeg har å melde er at det er svært langt til en London Pride fra her på gården på Vegårshei. En Ale jeg har lært meg å elske på – EKSAKT – samme måte som beskrevet i boka.

Takk for god lesning, Eirik! UTC!»

Takk til deg, Knut Einar!

Og takk til dere alle!

Fredagens øltips kan ikke være annet enn Fullers London Pride.

Take pride!!!

Ha ei riktig god helg!

Hilsen
Eirik