“Double, Double, Double – John Terry has …..”

_82582666_johnterryPå søndag er den store testen for Chelsea. Laget møter Arsenal borte, og laget ligger fire poeng unna nedrykk.

Kan dette gå bra?

Kan Chelsea etter så mye motgang, snu den negative bølgen? Kan så gode spillere leve med å være i fare for nedrykk? Har motgangen skadet samholdet mellom spillerne for alltid? Spørsmålene er mange på slik en kald fredag, og det foreligger ingen gode svar.

Alt er ren tipping!

For ikke lenger enn et halvår siden var Chelsea uovervinnelig, og Arsenal borte nesten som en piece of cake. Nå synes hele klubben å være i fare for å gå i oppløsning, og Arsenal borte synes å være uoverkommelig.

Men det er en kriger igjen på Chelsea.

Husk på det!

Krigeren

Krigeren!!!

John Terry sitt mål i det 98. minutt mot Everton var et mål av en kriger, en kaptein, en leder og en legende. Heldigvis har Chelsea en slik personlighet på laget, og i denne situasjonen er han gull verdt. Mot Arsenal vil han jage sine tropper, og det skulle ikke forundre meg om han scorer også.

Ja, ja, sier du – og påpeker som riktig er, at Alexis Sanchez mot Branislav Ivanovic er feige lag. Kanskje har du da glemt John Terry. For Arsenal mangler nemlig akkurat en John Terry på laget.

Det blir nesten blått for spennende på søndag.

Madness

På en slik fredag som i dag, har jeg en Madness IPA fra det amerikanske bryggeriet The Wild Beer Co. Dette er en litt i overkant fruktig IPA etter min smak, men den har en kraft (6,8%) og en fyldighet som passer når en skal være med på å slå Arsenal borte. Madness IPA var egentlig den IPA som skapte den amerikanske øl-bølgen som vi har over oss nå. Både Nøgne Ø og Ægir her hjemme, har nok mye av Madness i seg. Denne typen IPA er svært populær for tiden.

Arsenal-Chelsea er jo en mediebegivenhet både i London, England og i Europa for øvrig. Før jul kom det uten en bok i Sverige om fotballen i Londons utkanter. Siden metropolen London stort sett ikke har utkanter, er det nok ”utkanter” i medieverden som omtales.

”Are You Here For The Game?”, heter boken, og den er skrevet av tre svenske forfattere sammen.

Are You hear

Her er boken sammen med tre øl-storheter

Alle de tre forfatterne er lidenskapelig opptatt av den allsidige og fargerike engelske fotballkulturen, og de har fått frem en flott og interessant fortelling om den.

Dessverre kommer ikke mangfoldet og fargerikheten i engelsk fotball frem i dagens moderne over-kommersielle mediebilde. For mange fotballinteresserte her hjemme, eksister det derfor nærmest bare et overfladisk bilde av de gamle tidligere storhetene Liverpool og Manchester United fra fotballen i England. Hele mangfoldet både av feilbarlighet, personligheter, klubber, øl, puber og sang som er så fascinerende og frydefullt med den engelske fotballen, forsvinner helt.

”Are You Here For The Game?” er en bok om dette fantastiske mangfoldet. Boka er ”for deg som liker engelsk fotball og puber, samt liker kombinasjonen”, heter det på baksiden av boka. Det er et godt bilde av denne fortellingen. Du blir kjent med klubbene i de lavere divisjonene i hele London, stedene de holder til på, deres baner, fans, skikker, sang og øl.

Boken er meget godt skrevet med flotte bilder og illustrasjoner. Det er nesten som å være på kamp i en liten bydel i London. Du kjenner burgerlukten, ser for deg det tynne laget med skum på pinten, og værer den alle-stedsnærværende spenningen før kampen; – alt det som oppleves så intenst i forbindelse med kampene i England, og som gjør lørdagen perfekt for alle oss (både engelskmenn og øvrige europeere) som ikke er perfekte.

Boken er også full av reisetips fra London og fungerer som en reiseguide for deg som ønsker å få med deg denne ”rikdommen” som engelsk fotballkultur er.

False advertising

I den engelske fotball- og pubkulturen er det også mye humor. Dette kommer kanskje ikke så godt frem i boken, men både pub- og kampplakater er virkelig severdige og finnes nesten på alle puber i nærheten av en fotballbane.

Kampen Arsenal-Chelsea på søndag vil ha akkurat det samme folkelivet og ”sjelen i seg” som er så godt skildret i boken ”Are You Here For The Game?” av kampene nede i divisjonene. Forskjellen ligger i at det kommersielle mediebilde totalt vil dominere alt om søndagens toppkamp, og ”drukne” den ”opplevelsesfesten” som en slik fotballkamp egentlig er for alle oss fotballinteresserte.

Chelsea vinner 1-0 på søndag, og målscorer er John Terry.

  • Double Double Double,
  • John Terry has won the Double,
  • And the sh*t from the Lane,
  • Have won f*ck all again,
  • As John Terry has won the Double…

Ha en strålende helg!

Eirik

PS! Dersom du ønsker å kjøpe boken ”Are You Here For The Game?”, kontakt Mikkel Kjelstrup her i Norge (kjelstrup.mikkel@gmail.com). Prisen er kr. 250,-. Boken har også en egen Facebook-side som du kan følge (søk opp Are You Here For The Game på Facebook).

PS! Endelig en kake etter min smak:

Kake etter min smak

PS! Her er et lite dikt av Andre Bjerke som passer for oss Chelseafans nå:

Andre Bjerke